Elites


  AetherGuilds FAQ

  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 195
  Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011
  Ηλικία : 32
  Τόπος : Cybetron

  AetherGuilds FAQ Empty AetherGuilds FAQ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Οκτ 24, 2011 11:53 am

  Τί είναι το AetherGuilds?
  Είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι που συνδυάζει το βάθος των παιχνιδιών ρόλων με την ένταση των παιχνιδιών στρατηγικής. Είναι ένα μαζικά κοινωνικό παιχνίδι που διαδραματίζετε στην Ελλάδα του σήμερα. Μπορεί να παιχτεί ΕΙΤΕ σαν Tabletop or Internet Role Playing Game, ΕΙΤΕ ως Strategy Browser Game ΕΙΤΕ και με τους δύο τρόπους.

  Είναι περίπλοκο?
  Όχι. Απεναντίας. Είναι πραγματικά πάρα πολύ απλό. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ούτε περίπλοκους κανόνες ούτε να κάνεις πολλά πράγματα στον υπολογιστή. Όλα είναι απλά και ξεκάθαρα και θα φανεί μόλις αρχίσεις να παίζεις το AetherGuilds.

  Με ποιό τρόπο μπορώ να παίξω
  Ως Παιχνίδι ρόλων μπορείς να παίξεις είτε επιτραπέζια όπως παίζεις D&D και Vampire είτε μέσω του Facebook.
  Ως παιχνίδι στρατηγικής Browser Game μπορείς να παίζεις από το σπίτι σου στον υπολογιστή σου όπως παίζεις Travian ή φυλετικές μάχες.

  Πότε ξεκινάει
  Το παιχνίδι έχει διάφορα στάδια.
  Όπως έχει αναφερθεί και στο Calendar του παιχνιδιού από τις 15 Αυγούστου 2011, το χρονοδιάγραμμα πάει ως εξής.
  8 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή των παικτών στο concept του παιχνιδιού, η επιλογή τους και διαμόρφωση των Guilds, η επιλογή των παικτών για το ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουν και η διαδικασία κατά την οποία οι παίκτες θα γίνουν οικείοι με το concept του παιχνιδιού.
  8 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρώτο κεφάλαιο του σεναρίου. Οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν παίζοντας το παιχνίδι ως παιχνίδι ρόλων μέσω επιτραπέζιου και διαδικτυακού παιχνιδιού.
  17 Νοεμβρίου (και ίσως τελικά νωρίτερα) το application για το παιχνίδι θα είναι online σε Alpha Testing και το παιχνίδι ξεκινάει.


  Τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω να παίζω?
  Μπορείς άμεσα τώρα να ξεκινήσεις να συμμετέχεις στον κόσμο του AetherGuilds. Το μόνο που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να διαλέξεις ένα από τα έξι Guild και να κάνεις αίτηση σε αυτά. Από εκεί και πέρα το κάθε Guild θα σε καθοδηγήσει για τα περαιτέρω.

  Πρέπει να έχω Facebook Account?
  Όχι απαραίτητα. To application θα παίζει και μέσα από το webiste του AetherGuilds οπότε το να έχει κανείς facebook δεν είναι απαραίτητο. Παρόλαυτα το Facebook και το Skype είναι εργαλεία πολύ χρήσιμα για την επικοινωνία των παικτών.


  Alpha και Beta Testing

  Τί είναι το Alpha Testing?
  Το παιχνίδι μέχρι το 2011 θα είναι σε alpha testing. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε μια πολύ ρευστή κατάσταση κατά την διάρκεια της οποίας πολλά πράγματα σχεδιαστικά και προγραμματιστικά μπορεί να αλλάξουν ανάλογα το feedback των παικτών.

  Τί είναι το Beta Testing?
  Από την αρχή του 2012 μέχρι και το καλοκαίρι το AetherGuilds θα είναι στο στάδιο του Beta Testing. Αυτό σημαίνει ότι συνεχώς θα γίνονται μικρό ρυθμίσεις και bug fixes.

  Στην αρχή θα έχει Bugs? Μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε?
  Είναι σίγουρο ότι στην αρχή το παιχνίδι θα έχει bugs. Γιαυτό άλλωστε και τα στάδια που κάνουμε λέγονται Testing. Το καθήκον των παιδιών που θα συμμετέχουν στο Alpha και Beta testing είναι να εντοπίζουν τα bugs και να τα αναφέρουν για να διορθώνονται όχι να τα εκμεταλλεύονται.

  Θα μηδενιστούν οι χαρακτήρες μας μετά το Testing?
  Πιθανότατα όχι. Χωρίς να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δεσμευτεί για κάτι που φαίνετε τόσο μακρινό η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Αν χρειαστεί για το καλό του παιχνιδιού να γίνει αυτό τότε θα γίνει αλλά το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο.

  AetherGuilds και συνδρομή?


  Είναι το AetherGuilds συνδρομητικό παιχνίδι?
  Όχι δεν είναι. Δεν απαιτείτε κάποια είδους συνδρομή. Ο παίκτης έχει την δυνατότητα να δώσει ένα σπρώξιμο στον χαρακτήρα του μέσα από τα booster packs που εθελοντικά μπορεί να αγοράσει. Παρόλαυτά κάποιος που δεν αγοράζει κάποιο booster pack δεν μένει πίσω λόγο του ιδιαίτερου συστήματος ανάπτυξης του χαρακτήρα.

  Απαιτείτε αρχική πληρωμή από Alpha Testing?
  Οι παίκτες που συμμετέχουν σε ένα στάδιο Testing θα έπρεπε να πληρώνονται και όχι να πληρώνουν. Παρόλαυτα το AetherGuilds για να μπορέσει να αναπτυχθεί όπως πρέπει θα χρειαστεί κάποια μικρά κεφάλαια. Θα επιτραπεί στους παίκτες να συνεισφέρουν εθελοντικά στο παιχνίδι πριν την έναρξη του Alpha Testing.


  Τί είναι τα Booster Packs?
  Είναι μικρά εικονικά φακελάκια που περιέχουν τυχαία δώρα για τον χαρακτήρα ενός παίκτη. Για παράδειγμα ένα τέτοιο φακελάκι μπορεί να περιέχει διάφορους παπύρους τους οποίους ο παίκτης μελετώντας αποκτά κάποιες πιο σπάνιες δυνάμεις. Ένα τέτοιο φακελάκι συνήθως περιέχει παπύρους, κρυστάλλους και τάλαντα τα οποία ο παίκτης μπορεί να πουλήσει η να χρησιμοποιήσει.

  Δεν γίνετε κάποιος υπερβολικά δυνατός αγοράζοντας Booster Packs?
  Όχι. Ένας παίκτης δεν μπορεί να αυξήσει το επίπεδο του με Booster Packs. Επιπλέων υπάρχει όριο κατά πόσο μπορεί ένας παίκτης να ενισχυθεί αγοράζοντας Booster Packs.

  Πού πάνε τα λεφτά μου?
  Τα χρήματα από τα Booster Packs μοιράζονται στο AetherGuilds για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη του, και στο Guild στο οποίο ανήκει ο παίκτης. Το Guild με αυτό το τρόπο έχει το δικό του budget το οποίο και δαπανάει ανάλογα την βούληση των μελών του.

  Μπορώ να δωρίσω Booster σε φίλο/φίλη μου?
  Ναι αυτό επιτρέπετε και σίγουρα είναι μία ωραία έκπληξη.


  Augmented Reality Game

  Τί είναι ένα Augmented Reality Game?
  Είναι ένα παιχνίδι που βασίζετε στην πραγματικότητα γύρο σου. Ξεκινάει με εσένα ως πρωταγωνιστή και χαρακτήρα και τον κόσμο που ζεις γύρω σου ως σκηνικό. Μετά όμως εσύ και το σκηνικό εμπλουτίζεστε με φανταστικά στοιχεία.

  Πως δηλαδή επηρεάζομαι εγώ με φανταστικά στοιχεία?
  Εσύ ξεκινάς ως ο εαυτός σου. Στην πορεία όμως ο χαρακτήρα σου αναπτύσσει ικανότητες που εσύ δεν θα μπορούσες. Για παράδειγμα ενώ εσύ είσαι ένας καθημερινός άνθρωπος ο χαρακτήρας σου μπορεί να μετατραπεί σε ένα vampire και να αποκτήσει τις δυνάμεις που τα vampires έχουν.

  Και το περιβάλλον γύρω μου πως επηρεάζετε?
  Το περιβάλλον γύρω σου είναι οι τοποθεσίες που σαν άνθρωπος μπορείς να επισκεφτείς και οι άλλοι άνθρωποι με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή. Μέσα στο παιχνίδι οι τοποθεσίες μπορεί να είναι οι ίδιες αλλά να ανακαλύψεις ότι κάποια σημεία ίσως κρύβουν εκπλήξεις και οι άνθρωποι γύρω σου (όπως και εσύ άλλωστε είσαι πλέων vampire) ίσως είναι τελικά κάτι πολύ παραπάνω από ότι εσύ νόμιζες.

  Ο χαρακτήρας μου λοιπόν στο παιχνίδι έχει και τις δικές μου Ικανότητες?
  Ακριβώς. Μέσα στο παιχνίδι ο χαρακτήρας που δημιουργείς είσαι εσύ. Άρα ο χαρακτήρας σου γνωρίζει ότι γνωρίζεις, έχει την ίδια μόρφωση και τις ίδιες ικανότητες, οδηγάει το ίδιο αυτοκίνητο και έχει τα ίδια περιουσιακά στοιχεία. Ποιο σημαντικό τα χαρακτηριστικά του όπως η δύναμη σου η εφυία σου περνάνε στον χαρακτήρα σου.

  Ποιος κρίνει τις δικές μου δυνατότητες για να περαστούν στον χαρακτήρα μου
  Μα εσύ φυσικά σε συνεργασία με τους συντελεστές του παιχνιδιού. Είναι μια διαδικασία που γίνετε μόλις ξεκινήσεις να παίζεις και είναι η αρχή της όπως ονομάζουμε αφύπνισης.

  Εφόσον παίζω τον εαυτό μου τι γίνετε αν πεθάνει ο χαρακτήρας μου?
  Βγαίνεις από το παιχνίδι. Για πάντα. Δεν υπάρχει στο παιχνίδι ανάσταση. Να προσέχεις να μην πεθάνεις όπως κάνεις και στην πραγματική σου ζωή. Άλλωστε ο χαρακτήρας σου είναι ο εαυτός σου.


  Τι είναι το in game και το off game
  Καθώς ο χαρακτήρας μας είναι ο εαυτός μας όταν παίζουμε το παιχνίδι είναι σαν να είμαστε ηθοποιοί που υποδυόμαστε τον χαρακτήρα μας. Αυτό το ονομάζουμε in game. Όταν όμως σταματάμε να παίζουμε το παιχνίδι και σταματάμε το παιχνίδι είμαστε off game.

  Τι διαφορές έχει το in game με το off game
  Μέσα στο παιχνίδι εικονικά μπορεί να μαλώσεις με κάποιον γιατί είσαστε εχθροί και πολεμάτε. Είναι σαν να παίζεις ένα πολεμικό ανταγωνιστικό παιχνίδι όπως το σκάκι. Όσο παίζετε προσπαθείς να του φας τα πιόνια. Δεν είστε εχθροί αλλά όσο παίζετε πολεμάτε για την νίκη. Όταν η παρτίδα τελειώνει μπορείτε να πάτε για ένα ποτό. Έτσι και στο παιχνίδι όση ώρα είστε in game μπορεί να είστε ως εχθροί με κάποιον και αυτό είναι in game. Μετά όμως μπορεί να βγείτε off game και να πάτε για μπύρες.

  Ακούγετε δύσκολο, τι γίνετε αν το κάνω λάθος
  Βασικά είναι πολύ απλό. Όπως και όταν παίζεις οποιοδήποτε παιχνίδι πρέπει να ξέρεις πότε παίζεις και πότε όχι. Έρχεται αυθόρμητα και είναι απλό. Και να μπερδευτείς ο φίλος σου θα σου θυμίσει ότι μόνο στο παιχνίδι είστε αντίπαλοι!

  Με κάποιον δεν τα πάω καλά! Δεν θέλω να παίζω μαζί του
  Στο παιχνίδι θα γνωρίσεις πάρα πολλά άτομα. Δεν χρειάζεται να τα πας καλά με όλους. Ούτε στην πραγματική ζωή τα πάμε καλά με όλους. Όπως όταν παίζεις σε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ μπορεί να μην συμπαθείς κάποιον από την αντίπαλη ομάδα που θα κληρωθείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατέβεις στο γήπεδο να πολεμήσεις για την νίκη. Έτσι και εδώ μπορεί να πολεμήσεις κάποιους που δεν συμπαθείς. Διαλέγουμε πάντα τους φίλους μας ενώ μας διαλέγουν οι εχθροί μας. Δικό τους πρόβλημα.

  Αν κάποιος με ενοχλήσει στο παιχνίδι in game να πάω να τον δείρω στην πραγματική ζωή off game?
  Είσαι βλάκας. Δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις το in game με το off game. Κανείς δεν θα παίζει σκάκι μαζί σου γιατί αν χάνεις θα του ξεριζώνεις τα χέρια. Αν το παιχνίδι υποπτευθεί ότι μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα θα σε πετάξει έξω. Και αυτό το αποφασίζουν μονομερώς η ομάδα του AetherGuilds.


  Ο σκοπός του παιχνιδιού

  Πότε κερδίζω?
  Κερδίζεις κάθε μέρα. Κάθε μέρα που επιβιώνεις στον δύσκολο κόσμο του AetherGuilds είναι μία νίκη. Κάθε μέρα που αναπτύσσεις τις ικανότητες σου είναι ένα μικρό βήμα, κάθε μέρα που κερδίζεις ατομικά μια μάχη, που κατακτάς όλο και πιο ισχυρά σημεία όλα αυτά είναι μια νίκη. Πάνω από όλα κάθε μέρα που διασκεδάζεις μέσα στο παιχνίδι αυτό είναι η πραγματική νίκη. Σημασία έχει η διαδρομή όχι ο προορισμός.

  Τα Guild δεν πολεμάνε, δεν κερδίζουν?
  Ναι. Τα Guild πολεμάνε για την νίκη. Κάθε Guild έχει μια agenda μέσα στο παιχνίδι και γιαυτό πολεμάει για την εξουσία. Οδήγησε το Guild σου στο να κατακτήσει τον δικό του σκοπό και γράψε με τις πράξεις σου ιστορία.

  Πότε τελειώνει το παιχνίδι?
  Όταν ένα Guild καταφέρει και πετύχει τον δικό του μυστικό σκοπό (τον οποίο θα μάθεις αν σε εμπιστευτεί το Guild σου) τότε θεωρητικά κερδίζει. Στην πράξη όμως αυτό δεν είναι παρά το πρώτο βήμα γιατί μετά θα αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν και άλλοι στόχοι για να κατακτήσει. Έτσι μια μεγάλη νίκη ξεκλειδώνει απλά έναν νέο στόχο!

  Persistent κόσμος

  Τί είναι ο Persistent κόσμος?
  Έτσι ονομάζετε ο κόσμος στα παιχνίδια που είναι πιο ρεαλιστικός και δεν περιστρέφετε γύρω από ένα άτομο αλλά διαμορφώνετε από τις πράξεις όλων των παικτών. Ένας κόσμος ζωντανός ο οποίος προχωράει είτε εσύ είσαι εκεί είτε όχι.

  Γιατί το παιχνίδι δεν σταματάει όταν κλείνω τον υπολογιστή?
  Γιατί δεν παίζεις μόνος σου. Εσύ μπορεί να κατέκτησες μια περιοχή αλλά οι άλλοι παίκτες μπορεί να θελήσουν να της επιτεθούν είτε εσύ παίζεις είτε είσαι στην δουλειά.

  Γιατί το παιχνίδι δεν σταματάει όταν δεν παίζω Role Play Session?
  Γιατί παίζουν και άλλα άτομα ταυτόχρονα με εσένα. Μπορεί να επισκεφτείς μια τοποθεσία και όταν την ξανά επισκεφτείς να έχει αλλάξει γιατί απλά ανάμεσα την επισκέφτηκαν και άλλοι.

  Γίνονται όλα σε πραγματικό χρόνο?
  Ναι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είτε παίζεις στον υπολογιστή είτε παίζεις role play session παίζεις στα πλαίσια του εφικτού την μέρα και την ώρα που πραγματικά είναι.

  Πρέπει να είμαι μέσα στο παιχνίδι και να παίζω 24 ώρες?
  Όχι βέβαια. Ακόμα και να σου κάνουν επίθεση έχεις αρκετές ώρες να προλάβεις να ξυπνήσεις από τον ύπνο και να γυρίσεις από την δουλειά. Όλες οι ενέργειες που μπορούν να σε επηρεάσουν παίρνουν αρκετές ώρες ώστε πάντα να προλαβαίνεις να αντιδράσεις. Δεν θα χρειάζεται ούτε να κοιτάς κάθε λίγο τον υπολογιστή σου ούτε να βάζεις ξυπνητήρια μέσα στην νύχτα.

  Aether και Αφύπνιση

  Τί είναι το Aether?
  Aether είναι η πηγή δύναμης των αφυπνισμένων. Είναι αυτό που επιτρέπει να χρησιμοποιούμαι τις υπερδυνάμεις των χαρακτήρων μας. Για κάθε έναν είναι κάτι το διαφορετικό ανάλογα την ιδεολογία του. Το κάθε Guild το ερμηνεύει από την δικιά του προσωπική οπτική γωνία. Είναι ενδιαφέρον να το ερευνήσεις πιο πολύ εις βάθος.

  Τί είναι η Αφύπνιση?
  Είναι η διαδικασία κατά την οποία δημιουργείς τον χαρακτήρα που παίζεις. Off game είναι η διαδικασία που αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά που έχεις σαν άνθρωπος και συμπληρώνονται με τις ικανότητες που παίρνεις από το μονοπάτι που επιλέγεις. In game είναι η στιγμή που ο χαρακτήρας σου καταφέρνει να αδράξει το Aether από μέσα και από γύρω του να το ελέγξει και να το διοχετεύσει με τέτοιο τρόπο ανάλογα το μονοπάτι που θα ακολουθήσει.

  Πως μπορώ να αφυπνιστώ?
  Η στιγμή της αφύπνισης παραμένει μυστήριο ακόμα σε όλους. Τι είναι αυτό που επιτρέπει σε κάποιον να έχει υπερδυνάμεις και σε κάποιον άλλον όχι. Το καλύτερο που έχεις είναι να μιλήσεις στο Guild σου και αυτό θα σε καθοδηγήσει στον δρόμο της αφύπνισης.

  Master Apprentice?
  Όπως και για να διδαχτείς μια τέχνη χρειάζεται να βρεις έναν μάστορα να σου την διδάξει έτσι και με την αφύπνιση. Για να μάθεις τις δυνάμεις σου και πως να τις χρησιμοποιείς πρέπει να βρεις έναν Master που να δεχτεί να σε διδάξει. Αυτός είναι ένας άλλος παίκτης που γνωρίζει το μονοπάτι που θέλεις να ακολουθήσεις και δέχεται να στο διδάξει. Για παράδειγμα για να γίνεις Vampire πρέπει κάποιος να αναλάβει να σε κάνει Vampire. Αυτό είναι μεγάλη ευθύνη γιατί ο Master φέρει ευθύνη για τις πράξεις του Apprentice στους πρώτους ένα δύο μήνες της αφυπνισμένης ζωής του και μέχρι να πείσει τον Dominus του Guild ότι ο Apprentice είναι πλέον έτοιμος.

  Τί είναι το πέπλο?
  To πέπλο είναι ή in game η συμφωνία που έχουν κάνει όλοι οι αφυπνισμένοι να μην χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους με τρόπο προκλητικό στην κοινωνία πράγμα που θα έφερνε όλους σε πολύ περίεργη θέση. Ο κάθε αφυπνισμένος μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του με τρόπο που οι απλοί άνθρωπο δεν θα το καταλάβουν.


  Τι είναι το AetherGuilds In game?
  Το παιχνίδι AetherGuilds IN GAME είναι η βιτρίνα που έχουν στήσει οι αφυπνισμένοι για να μπορούν να προσελκύουν και άλλους αφυπνισμένους χωρίς να τους καταλαβαίνει κανείς. Κάτι κρύβετε καλύτερα όταν είναι φανερό και κάτω από την μύτη του άλλου. Έτσι χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως websites και facebook και skype και εξωτερικοί παράγοντες νομίζουν ότι όλοι μιλάνε απλά για ένα παιχνίδι.

  Τα έξι Guild.

  Τί είναι τα έξι Guild?
  Είναι οι οργανώσεις αυτές που συγκεντρώνονται οι αφυπνισμένοι ανάλογα την ιδεολογία τους. Ο σκοπός κάθε Guild είναι διαφορετικός ανάλογα τα πιστεύω του. Οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι μέσα από αυτά τα έξι Guild.

  Ποια είναι τα έξι Guild?

  NeoAlchemists. Here Be Dragons.
  Η συντεχνία που πιστεύει στην δύναμη του μυαλού και της ανθρώπινης νόησης. Εκεί που η επιστήμη συναντάει την μαγεία. Όλα για τον άνθρωπο.
  https://www.facebook.com/groups/238805542821410/

  Elites. Carpe Diem.
  Η συντεχνία της έντονης ζωής και της τέχνης. Της δημιουργίας του ωραίου και του τώρα. Η δύναμη της επιρροής και του πλούτου.
  https://www.facebook.com/groups/237629119613587/

  Archons. United We Stand
  Δικαιοσύνη και νόμος. Τιμή και ανδρεία. Δύναμη, εξουσία και έλεγχος. Η ανθρώπινη κυψέλη και η ισχύς εν την ενώσει.
  https://www.facebook.com/groups/225416847505687/

  Liberators. Fight For Freedom
  Ανατροπή και ανεξαρτησία. Ακόμα και ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει την αλλαγή. Τύχη και χάος. Ο αγώνας για την ελευθερία!
  https://www.facebook.com/groups/249157468450799/

  Aeons. Animus Invictus
  H πραγματική αλήθεια μέσα σε έναν ψεύτικο κόσμο... H αιωνιότητα της ψυχής και την αφθαρσία της υπόστασής της... Μυστικισμός και πνευματικότητα.
  https://www.facebook.com/groups/272053556139065/

  Gaians . Thunders Mighty Roar
  Η θεωρία του ενιαίου βίο οργανισμού. Όλοι παιδιά της Γαίας, θα είμαστε ολοκληρωμένοι μόνο όταν είμαστε ένα με την φύση. Παλεύουμε για την ζωή.
  https://www.facebook.com/groups/204550032938887/?ref=ts


  Γιατί να μπω σε ένα guild
  Το AetherGuild παίζετε μέσα από τα Guild. Ανεβαίνεις μέσα στην ιεραρχία τους και συμμετέχεις στον σκοπό τους. Μέσα από αυτά παίρνεις αποστολές. Όσο δεν ανήκεις μέσα σε κάποιος δεν μπορείς πρακτικά να συμμετέχεις στο παιχνίδι.

  Ποιά η agenda του κάθε Guild.
  Θα πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κάθε Guild για να σου γίνουν γνωστά περισσότερα από τα μυστικά του. Είναι και αυτό κομμάτι του παιχνιδιού. Όσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία τόσο περισσότερα μαθαίνεις.

  Με αντιπροσωπεύει πάνω από ένα. Μπορώ να ανήκω σε πολλά?
  Δυστυχώς όχι. Δεν θα σε εμπιστευτεί κανένα Guild αν δεν του αφοσιωθείς καθώς μπορεί να έχει μελλοντικά διένεξη με άλλα Guild. Μπορείς να διατηρείς σχέσεις και φιλίες αλλά όχι να ανήκεις σε πάνω από ένα.

  Δεν με αντιπροσωπεύει κανένα από αυτά τα Guild
  Αν και κανένα μπορεί να μην σου ταιριάζει απόλυτα σίγουρα σε κάποιο από αυτά θα μπορείς να βρεις κάποια κοινά στοιχεία για να ενταχτείς και να παίξεις το παιχνίδι.

  Μπορώ να ιδρύσω δικό μου?
  Όχι. Μόνο αυτά τα Guild έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να δημιουργούν αποστολές.

  Μπορώ παρόλαυτα να ανήκω σε υπό ομάδα?
  Φυσικά και μπορείς. Μπορείς να ανήκεις σε υπό ομάδα μέσα στο Guild σου με ιδεολογικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό. Παραδείγματος χάρη μπορεί να ανήκεις στους πιο εξτριμιστές – ακτιβιστές των Gainas με ποιο ανένδοτο και πολεμικό χαρακτήρα στα πιστεύω του Guild. Από την άλλη μπορεί να ανήκεις σε μια υπό ομάδα η οποία να απαρτίζετε από μέλη διαφορετικών συντεχνιών πάντα όμως υπό την έγκριση του Guild σου.

  Μπορώ να αλλάξω Guild
  Μπορεί στην πορεία να καταλάβεις ότι σε αντιπροσωπεύει καλύτερα η ιδεολογία ενός άλλου Guild. Μπορεί να δεις ότι δεν ταιριάζεις τόσο με την ηγεσία κάποιου Guild. Μπορεί απλά να σε στείλει το Guild σου κατάσκοπο σε κάποιο άλλο. Όλα θεμιτά. Από την άλλη το παλιό σου guild μπορεί να μην δει ευνοϊκά την μετακίνηση σου...

  Μπορώ να ανέβω στην ιεραρχία του Guild μου?
  Είναι κομμάτι του παιχνιδιού να ανέβεις σιγά σιγά στην ιεραρχία του Guild σου, μέχρι και να αναλάβεις εσύ την θέση του Dominus ή Domina του Guild σου. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους άλλοτε πιο ειρηνικούς και άλλοτε πιο βίαιους. Προσοχή όμως γιατί μια σύρραξη μέσα σε ένα Guild κάνει περισσότερο κακό στο ίδιο το Guild.


  Tα έξι Μονοπάτια?

  Τι είναι τα έξι μονοπάτια?
  Ο κάθε παίκτης όταν αφυπνίζετε μαθαίνει να διοχετεύει το Aether με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Κάθε ένας τρόπος φέρνει διαφορετικό αποτέλεσμα και δίνει στον παίκτη διαφορετικές ικανότητες.

  Ποιά είναι τα έξι μονοπάτια πολύ συνοπτικά?
  Για ποιο αναλυτικές πληροφορίες Link

  Elementalist
  Μαθαίνει να διασπάει το Aether στα τέσσερα Elements. Φωτιά Αέρας Νερό και Γή. Έχει την δυνατότητα να τα δημιουργεί και να τα ελέγχει κατά βούληση. Βασικές ικανότητες να μπορεί να λιώνει ή να παγώνει αντικείμενα να χτίζει την γη με πέτρα και χώμα ή να πετάει.

  Chronomancer
  Ελέγχει τον χωροχρόνο. Μπορεί να δει πέρα από το φράγμα της γραμμικότητας του χρόνου διαβάζοντας το παρελθόν και με προμηνύματα για το πιθανόν μέλλον. Μπορεί να ταξιδέψει στον χώρο ή στον χρόνο.

  Shadow
  Χρησιμοποιεί το σκότος και το κενό σαν όπλο. Ελέγχοντας το φως μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις ή να γίνει αόρατος. Με ηλεκτρομαγνητισμό μπορεί να ελέγξει οτιδήποτε το μηχανικό όπως μια κλειδαριά ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

  Psion
  Έχει την ικανότητα να διαβάζει την σκέψη και να μπορεί να υποβάλει την θέληση του στους άλλους. Μπορεί να αναγνώσει μνήμες ή να τις κατασκευάσει. Διαισθάνεται τον κίνδυνο και έχει την ικανότητα της τηλεκίνησης. Μπορεί να εκφράσει την ψυχοσωματική του ενέργεια σε μορφή άυλων όπλων.

  Vampire
  Με υπερφυσική δύναμη και ταχύτητα μπορεί να κατατροπώσει τον οποιοδήποτε εάν απλά δεν θέλει να του απορροφήσει το αίμα ή την ψυχή του. Γοητεύει τους άλλους και είναι σχεδόν άτρωτος σε χτυπήματα.

  Therian
  Ελέγχει τις μορφές των ανθρώπων και του ίδιου. Παίρνει τις μορφές άλλων ανθρώπων ή ζώων ή χρησιμοποιεί τις αισθήσεις και τις δυνάμεις τους. Θεραπεύει πολύ γρήγορα την οποιαδήποτε πληγή και ελέγχει τα ζώα.

  Μπορώ να ανήκω σε παραπάνω από ένα μονοπάτι?
  Όχι. Το Aether μπορείς να μάθεις να το μορφοποιείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν μπορείς να ακολουθήσεις πάνω από ένα μονοπάτι.


  Είναι όλοι που έχουν διαλέξει όμοιο μονοπάτι ίδιοι μεταξύ τους?
  Όχι βέβαια. Κάθε μονοπάτι έχει τέσσερις πιθανές ειδικεύσεις (skill) και ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να ειδικευτεί σε ένα ή και μέχρι και τα τέσσερα. Ο συνδυασμός αυτών θα του επιτρέψει να μάθει διαφορετικές ικανότητες άρα και ακόμα και τα ίδια skill να διαλέξουν δύο παίκτες στο ίδιο μονοπάτι, πάλι οι ικανότητες μπορεί να διαφέρουν.

  Ακούγετε περίπλοκο
  Δεν είναι. Ο κάθε χαρακτήρας όταν εξελίσσετε κάνει ένα μικρό βηματάκι κάθε φορά και αφού το αφομοιώσει προχωράει στο επόμενο. Στην πράξη κάποιος θα δει ότι είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο.

  Μπορώ να αλλάξω μονοπάτι?
  Κανονικά είναι κάτι που δεν πρέπει να αλλάζει. Θα υπάρχει όμως τρόπος να αλλάξει κάποιος μονοπάτι να ξεχάσει όσα ήξερε και να εκπαιδευτεί στο να ελέγχει το Aether με διαφορετικό τρόπο.  Τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης στο παιχνίδι?

  Resources
  Όπως και σε άλλα παιχνίδια όπου μαζεύεις πχ ξύλο και πέτρα για να τα χρησιμοποιήσεις με διάφορους σκοπούς έτσι και εδώ ο παίκτης μπορεί να αναθέσει στον χαρακτήρα του να μαζέψει resources. Συγκεκριμένα στο AetherGuilds ο παίκτης μπορεί να κάνει έρευνα ( research) ή να διαλογιστεί (meditation)

  Και τι τα κάνω τα Resources?
  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έρευνα σου για να κατασκευάσεις παπύρους (scrolls) Αυτοί οι πάπυροι περιέχουν γνώση για το πως κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Aether με διαφορετικούς τρόπους και άρα να αναπτύξει δυνάμεις.
  Παράλληλα μπορείς να διοχετεύσεις την ενέργεια σου από τον διαλογισμό μέσα σε κρυστάλλους (crystals) οι οποίοι έχουν διάφορα αποτελέσματα όπως εξηγείτε καλύτερα παρακάτω.

  Τα Scrolls και τα Crystals είναι μόνο για εμένα?
  Όχι. Μπορείς βέβαια να τα χρησιμοποιήσεις εσύ ή μπορείς να τα πουλήσεις ή δωρίσεις σε κάποιον άλλον. Το νόμισμα του παιχνιδιού είναι τα Τάλαντα και καλό είναι να έχεις όσα μπορείς περισσότερα γιατί δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί εσύ να αγοράσεις κάτι.

  Υπάρχει στρατηγική και πόλεμοι?
  Ναι. Υπάρχουν τα Nodes. Τα Nodes είναι στρατηγικά σημεία δύναμης τα οποία έχουν νοτίσει με Aether και το εκλύουν. Οι παίκτες προσπαθούν να καταλάβουν αυτά τα Nodes από άλλους παίκτες καθώς κάθε ένα δίνει bonus στον ίδιο τον παίκτη αλλά και στο Guild του.
  Οι χαρακτήρες μπορούν να πολεμήσουν μεταξύ τους?
  Ναι μπορούν. Είτε μέσω Pen and Paper είτε μέσω του υπολογιστή μπορούν να πολεμήσουν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα στην αρένα οι παίκτες που πολεμάνε μεταξύ τους στοιχηματίζουν Τάλαντα. Μάχη μπορεί να γίνει στην Αρένα είτε μεταξύ 1 προς 1 είτε 2 προς 2 είτε 4 προς 4.

  Αποστολές έχουν οι χαρακτήρες?
  Ναι το Guild καθενός δίνει αποστολές στους παίκτες του οι οποίοι τις αναλαμβάνουν προσωπικά. Άλλες αποστολές εκτελούνται ως pen and paper και άλλες μέσα από τον υπολογιστή. Πολλές αποστολές φέρνουν αντιμέτωπους παίκτες από διαφορετικά Guild.  Πως o χαρακτήρας γίνεται πιο ισχιρός

  Τί είναι αυτό που αναπτύσσω στο AetherGuilds?
  Σε κάποια παιχνίδια ο παίκτης αναπτύσσει ένα χωριό. Εδώ ο παίκτης αναπτύσσει τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Ο κάθε χαρακτήρας έχει ένα σύνολο από 28 skills. Αυτά λοιπόν καθορίζουν και τον χαρακτήρα. Κάποιος μπορεί να είναι καλός στην μάχη με άλλους χαρακτήρες ενώ άλλος στις επιθέσεις για να καταλάβει Nodes . Ο καθένας αναπτύσσει τον χαρακτήρα του όπως του ταιριάζει.

  Πως ανεβάζω τα skill μου
  Τα 28 skill του παίκτη είναι χωρισμένα σε 7 set των 4 skill. Κάθε μέρα ο παίκτης μπορεί να ανεβάσει ένα από τα 4 skill ενός από τα set και κάθε μέρα ένα διαφορετικό. Έτσι σε μια εβδομάδα έχει πάρει ένα επίπεδο όταν έχει ανεβάσει έστω και ένα skill από το κάθε set. Για να ανεβάσεις ένα skill πρέπει να δαπανήσεις εμπειρία και όσο πιο ψηλά θέλεις να το ανεβάσεις τόσο πιο πολύ εμπειρία πρέπει να δαπανήσεις.

  Πως παίρνω εμπειρία?
  Κάθε ενέργεια που κάνεις στο παιχνίδι από το να συμμετέχεις σε μια pen and paper αποστολή μέχρι το να κατασκευάσεις έναν κρύσταλλο σου δίνει εμπειρία την οποία συσσωρεύεις για να δαπανήσεις και να αυξήσεις τα skill σου.

  Αν κάποιος παίζει όλη μέρα δεν θα με περάσει?
  Όχι γιατί όσο εμπειρία και αν έχει μαζέψει δεν μπορεί παρά να ανεβάσει ένα skill την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε μία ισορροπία στο παιχνίδι.

  Έχει νόημα λοιπόν να μαζεύω εμπειρία?
  Βεβαίως. Έχει νόημα για να μπορείς να ανεβάζεις πιο ψηλά τα skill σου καθώς απαιτείτε όλο και ποιο πολύ εμπειρία. Επίσης έχει νόημα να έχεις όσο γίνετε πιο ισχυρές και σπάνιες ικανότητες.

  Αν κάποιος χρησιμοποιεί booster δεν θα γίνει πιο δυνατός?
  Και ναι και όχι. Θα έχει ίσως περισσότερες πιθανότητες να έχει σπάνιες ικανότητες αλλά δεν επηρεάζει το τι επίπεδο είσαι όσα booster και να έχεις.  Είναι πιο ισχυρός αυτός που είναι μεγαλύτερο level?
  Και ναι και όχι. Θα μπορεί να έχει μεγαλύτερου επιπέδου ικανότητες και οι άμυνες του όπως και αντοχή θα είναι ισχυρότερα αλλά δεν σημαίνει ότι θα έχει πιο σπάνιες ικανότητες ή ότι θα ξέρει καλύτερα τις δυνάμεις και αδυναμίες του χαρακτήρα του.

  Έχω συνηθίσει σε άλλα συστήματα ανάπτυξης. Αυτό είναι πολύ παράξενο
  Διαφορετικό και μη συνηθισμένο δεν σημαίνει και απαραίτητα κακό. Μόνο αν δώσεις μια ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι καινούριο θα μπορέσεις να το κρίνεις σωστά.

  Τί γίνετε με Διπλά account
  To Guild και ο παίκτης έχουν ευθύνη να επιτρέπουν μόνο ένα account ανά άνθρωπο. Ο καθένας μας είναι ο εαυτός του δεν μπορεί να έχει πάνω από ένα account. Επιπλέων το παιχνίδι είναι έτσι σχεδιασμένο που να έχει νόημα να ασχολείσαι με έναν χαρακτήρα και να είναι χάσιμο χρόνο να αναπτύσσεις και έναν δεύτερο.


  Στρατηγική

  Πως παίζετε το παιχνίδι όσο αφορά την στρατηγική?
  Το παιχνίδι είναι παρόμοιο με ένα web browser strategy game. Τα γραφικά είναι στατικά και δεν υπάρχει animation. Το παιχνίδι βασίζετε στην στρατηγικές και τακτικές κινήσεις σε επίπεδο παίκτη και Guild και όχι στα αντανακλαστικά του ή στην ικανότητα στον χειρισμό. Είναι παρόμοιο με άλλα παιχνίδια όπως το travian, φυλετικές μάχες, ikariam και άλλα πολλά. Παίζετε είτε μέσω της σελίδας του AetherGuilds είτε μέσω facebook application.

  Εφόσον είναι παιχνίδι Augmented Reallity Game πως είναι ο χάρτης?
  Ο Χάρτης είναι ο χάρτης της Ελλάδας. Είναι χωρισμένος σε περιοχές και η κάθε περιοχή έχει κάποια σημεία δύναμης τα λεγόμενα Nodes. Το Guild που ελέγχει τα περισσότερα Nodes σε μία περιοχή ελέγχει και την περιοχή και στον χάρτη χρωματίζετε με το χρώμα του Guild. Αυτό δίνει μεγάλα προνόμια στο Guild και στα άτομα του.

  Tι είναι τα Nodes?
  Είναι ένα σημείο ή τοποθεσία όπου το μέρος αυτό έχει έντονα νοτίσει με Aether. Μπορεί να είναι ένα ιερό μνημείο ή ένα σημείο όπου έγινε μια μεγάλη μάχη ή ένα εργαστήριο έρευνάς. Κάθε περιοχή έχει τέτοια σημεία. Από τα Nodes αυτά εκρέει Aether. Ένας αφυπνισμένος όταν ελέγχει ένα τέτοιο Node παίρνει δύναμη και αυτός και το Guild του. Το κάθε Node δίνει συγκεκριμένο bonus στον παίκτη ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός ο παίκτης και σε ποιο Guild ανήκει. Μια αρχαία εγκαταλελειμμένη βιβλιοθήκη για παράδειγμα η οποία μπορεί να έχει νοτιστεί από την νόηση όλων αυτών που μελέτησαν και φιλοσόφησαν σε αυτήν μπορεί να δίνει ένα μεγάλο bonus στην Έρευνα του αφυπνισμένου που την ελέγχει.
  Πως ένας παίκτης καταλαμβάνει ένα Node?
  Ακριβώς η ίδια διαδικασία που υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια. Ο παίκτης συνήθως μαζεύει resources (πχ πυλό) τα μετατρέπει σε στρατό (παιχνίδι είναι μην ρωτάτε πως ο πυλός γίνετε ιππικό) και ο στρατός δαπανάτε για να καταλάβει ένα μέρος. Παρομοίως στο AetherGuilds ο παίκτης κάνει Meditation (resource) και διοχετεύει την ενέργεια σε διαφορετικά είδη κρυστάλλων τα οποία χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο για να πάρει ένας παίκτης ένα Node. Οι παίκτες μπορούν να επιτεθούν σε Nodes άλλων παικτών προσπαθώντας να το καταλάβουν (convert) ενώ ο αμυνόμενος προσπαθεί να το προστατέψει (fortify).

  Τι παίζει ρόλο όταν γίνετε μια μάχη για τα Nodes?
  Πάρα πολλά πράγματα. Είναι κυρίως ένα παιχνίδι εξαπάτησης του αντιπάλου. Θα το παρομοίαζε κανείς ως ένα παιχνίδι poker. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι ικανότητες του παίκτη και τι έχει από όλες επιλέξει να αυξήσει. Έτσι με αυτόν τον τρόπο ένας παίκτης μπορεί να έχει αυξήσει την ικανότητα του να δημιουργεί ισχυρότερους προστατευτικούς κρυστάλλους ενώ ένας άλλος την ικανότητα του στην επίθεση. Ένας αμυνόμενος παίκτης μπορεί να έχει αυξήσει την ικανότητα του να μπορεί να καταλάβει με την επιθετική δύναμη του επιτίθεται ο αντίπαλος ενώ ο επιτιθέμενος να έχει ειδικευτεί στο να κάνει convert πιο γρήγορα ένα Node ώστε να μην προλαβαίνει ο αμυνόμενος να αμυνθεί. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πάνω από όλα ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιθέσεων, η κατανομή των αμυντικών δυνάμεων στα Nodes και ο χειρισμός της μπλόφας από τους παίκτες.

  Θα πρέπει να κοιτάζω κάθε λίγο αν δέχομαι επίθεση.
  Όχι. Ούτε θα χρειάζεται να βάζει κανείς ξυπνητήρι μέσα στην νύχτα. Εκτός αν τύχει ο επιτιθέμενος να έχει ειδικευτεί σε αιφνίδια χτυπήματα και εσύ ταυτόχρονα να μην έχεις αυξήσει καθόλου στην αντίληψη του χαρακτήρα σου, θα έχεις αρκετό χρόνο να αναληφθείς μία εισερχόμενη επίθεση σε ένα Node σου.

  Μπορεί ένας πολύ ισχυρός παίκτης να μου παίρνει όλα τα Nodes?
  Ναι αλλά θα χάσει το παιχνίδι. Τα Nodes δεν είναι όλα της ίδιας ισχύς. Ένας πιο ισχυρός παίκτης θα προτιμήσει να αφήσει πιο αδύναμα Nodes για πιο αδύναμους παίκτες και να διεκδικήσει πιο ισχυρά καθώς υπάρχει όριο στο πόσα Nodes μπορεί ο κάθε παίκτης να ελέγξει.

  Υπάρχουν Αποστολές που γίνονται με το σύστημα μάχης?
  Ναι. Πολλές αποστολές είτε διεξάγονται μέσω tabletop rpg είτε μέσω internet εμπεριέχουν σημείο στο οποίο χρησιμοποιείτε παρόμοιο σύστημα. Έτσι για παράδειγμα υπάρχουν κάποια σημεία σε μερικές αποστολές που θα πρέπει να ελέγξουν κάποια πράγματα οι παίκτες με αυτό το σύστημα.
  Role Playing Game

  Το παιχνίδι παίζετε και ως Pen and Paper?
  Ναι. Το παιχνίδι διεξάγετε όπως ένα κανονικό tabletop RPG όπου οι παίκτες έχουν character sheets και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Είναι βέβαια ένα απλό και γρήγορο σύστημα με κυρίως βάση στο role play των παικτών, στην δημιουργική φαντασία τους και στην μάχη στην αμεσότητας και στην δράση. Τα character sheets είναι απλά και απαιτείτε μόνο ένα εικοσάπλευρο.

  Εγώ δεν θέλω να παίζω Pen and Paper. Δεν έχω τον χρόνο και την όρεξη
  Κανένα πρόβλημα. Μπορείς κάλλιστα να παίζεις το AetherGuilds από το σπίτι σου από τον υπολογιστή σου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατών να μην μειωθεί όσο γίνετε η εμπειρία του tabletop.

  Θέλω να μάθω να παίζω Pen and Paper αλλά με ποιούς?
  Εάν θέλεις να δοκιμάσεις να παίζεις και να βρεις παρέες μέσα από το AetherGuilds επικοινώνησε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να σε φέρουμε σε επαφή με άτομα από το Guild σου ή και από άλλα για να κάνετε μαζί αποστολές μέσω Pen and Paper.

  Το τι έγινε σε μία αποστολή μου επηρεάζει άλλους παίκτες?
  Ο κόσμος είναι persistent. Μπορεί να πάτε σε μία αποστολή για να βρείτε ένα χαμένο τεχνούργημα σε μια σπηλιά και να την βρείτε άδεια γιατί μόλις χτες σας πρόλαβε μία άλλη ομάδα ίσως από ένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Ότι κάνετε επηρεάζει όλους τους αφυπνισμένους και ότι κάνουν όλοι οι άλλοι επηρεάζει εσάς. Η φήμη σας αργά η γρήγορα θα εξαπλωθεί σε όλους. Το ρωτούμενο είναι αν θα είναι καλή ή άσχημη.

  Οι αποστολές είναι μεταξύ τους άσχετες?
  Όχι. Κάθε αποστολή έστω και σε ένα μικρό σημείο σχετίζετε με το κεντρικό σενάριο του παιχνιδιού. Όλοι οι παίκτες θα έχουν ίσους όρους στο να γίνουν πρωταγωνιστές στο σενάριο του παιχνιδιού. Κάθε αποστολή θα έχει σχέση με αυτό ανεξάρτητα από ποιος την διεξάγει ή σε ποιο μέρος διεξάγετε. Επιπλέων οι πληροφορίες θα διοχετεύονται με τον ίδιο ρυθμό σε όλες τις πόλεις στις οποίες παίζονται αποστολές κυρίως ανά εβδομάδα. Ένας παίκτης που θα παίζει κάθε μέρα δεν θα μπορεί να προχωρήσει πολύ περισσότερο από αυτόν που παίζει μία φορά την εβδομάδα.

  Εφόσον υπάρχει κεντρικό σενάριο είναι όλα προκαθορισμένα?
  Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Όλα θα εξαρτηθούν από τις δύσκολες επιλογές που θα κάνουν οι παίκτες ως άτομα και από τις αποφάσεις που θα πάρουν τα Guild. Άλλωστε θα παίξει ρόλο και η δύναμη του κάθε Guild σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ο σκελετός του σεναρίου είναι γραμμένος και φαίνονται τα ονόματα των κεφαλαίων στο AetherGuilds Trailer. Η έκβαση αυτών όμως είναι κάτι που οι παίκτες θα γράψουν με τις πράξεις τους.

  Πως μπορώ να γίνω πρωταγωνιστής στο σενάριο?
  Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει πρωταγωνιστή πέρα από τον εαυτό σου και λίγη καλή τύχη. Βοηθάει να τύχει να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Σίγουρα αν είσαι αρκετά ισχυρός και ήγησε έναν στρατό από αφυπνισμένους θα γραφτείς στην ιστορία αλλά ακόμα και ο πιο αδύναμος παίκτης μπορεί την κρίσιμη στιγμή να κάνει την διαφορά. Εάν το έχεις μέσα σου, στο AetherGuilds θα γίνει εσύ ο ήρωας.

  Καταγράφετε η ιστορία?
  Ναι όλα καταγράφονται από τους συντελεστές του παιχνιδιού οι οποίοι γνωρίζουν τι ακριβώς γίνετε σε κάθε Guild και αντικειμενικά μπορούν να αποτυπώσουν το τι συμβαίνει. Είναι μια ιστορία που θα έχει νόημα να διαβαστεί κάποια μέρα.


  Εμπόριο

  Υπάρχει εμπόριο μεταξύ των παικτών?
  Ναι υπάρχει. Οι παίκτες πουλάνε και αγοράζουν ο ένας από τον άλλον παπύρους και κρυστάλλους οι οποίοι ίδιοι κατασκευάζουν. Το νόμισμα της συναλλαγής είναι το εικονικό νόμισμα του παιχνιδιού, τα Τάλαντα.

  Ποιος καθορίζει τις τιμές?
  Μα η προσφορά και η ζήτηση φυσικά. Ένας σπάνιος και πανίσχυρος πάπυρος που μπορεί να διδάξει έναν Elementalist να κάνει σεισμό πολύ ισχυρότερο από όλους τους άλλους μπορεί να έχει τιμή η οποία θα ανεβεί στα ύψη. Από την άλλη ένα Guild μπορεί συντονισμένα να αγοράζει κάθε αμυντικό κρύσταλλο και να εξαπολύσει ταυτόχρονες επιθέσεις ενώ ταυτόχρονα πουλάει τους αμυντικούς κρυστάλλους σε πολλαπλάσια τιμή.

  Γιατί δεν μπορούμε να πουλάμε και να αγοράζουμε άλλα αντικείμενα?
  Στην εικονική οικονομία των αφυπνισμένων μόνο αντικείμενα που παράγονται με αφυπνισμένες δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να εμπορευτούν. Θα ήταν άδικο για έναν φτωχό παίκτη να έχει απέναντι του έναν πλούσιο. Όλοι οι παίκτες ξεκινάνε στο AetherGuild με ίσες ευκαιρίες.

  Τάλαντα σε χρήματα
  Είμαι πολύ καλός παίκτης και θέλω να μετατρέψω τα Τάλαντα που μάζεψα με την αξία μου σε χρήματα. Θέλω να παίζω το παιχνίδι και να βγάζω κανονικά λεφτά. Αυτό θα ήταν μια πιθανή παράκληση παίκτη η οποία όμως δεν είναι τώρα άμεσα εφαρμόσιμη. Όχι μέχρι τουλάχιστον να πάρει την σχετική νόμιμη άδεια το παιχνίδι για κάτι τέτοιο το οποίο μπορεί να καθυστερήσει.

  Αποστολές στο AetherGuilds

  Γιατί να κάνω αποστολές?
  Αποστολές αναλαμβάνει ένας παίκτης από το Guild του. Οι αποστολές είναι ατομικές αλλά ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ποιοι από το Guild του ή και εκτός θα τον βοηθήσουν να την διεκπεραιώσει. Ο παίκτης που ολοκληρώνει μια αποστολή αμείβετε σε Τάλαντα από το Guild του, αποκτάει εμπειρία και το πιο σημαντικό ανεβαίνει στην υπόληψη του Guild του και στην ιεραρχία αυτού.

  Τι μπορώ να κάνω σε μία αποστολή όταν διεξάγετε ως Pen and Paper?
  Τα πάντα. Η μαγεία της αφήγησης και η ατμόσφαιρα του pen and paper δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Η ευελιξία που προσφέρει ο παραπάνω τρόπος παιξίματος επιτρέπει τα πάντα.

  Τι μπορώ να κάνω σε μία αποστολή όταν διεξάγετε μέσω internet?
  Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παραμείνουν παραπονεμένοι όσοι παίζουν μέσω internet. Ο παίκτης θα μπορεί να κάνει κάποια από τα ακόλουθα και ελπίζουμε πολλά περισσότερα:
  - να μιλήσει σε διάφορους non player characters
  - να αναλύσει στοιχεία και να εξιχνιάσει πλοκές
  - να λύσει γρίφους και να βρει στοιχεία από οπτικοακουστικό υλικό
  - να κάνει μάχη με άλλους παίκτες ή non player characters  Welcome to the Arena!

  Τί είναι το PvP?
  Είναι η αποθέωση της έντασης. Είναι η μάχη που κάνει ένας χαρακτήρας ενός παίκτη με έναν άλλον χαρακτήρα άλλου παίκτη.

  Τι κερδίζω στην Αρένα?
  Άμεσα κερδίζει ο χαρακτήρας Τάλαντα και εμπειρία. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι κερδίζει ο παίκτης γνώση του χαρακτήρα του. Μαθαίνει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες άλλων χαρακτήρων αλλά και του δικού του. Συνειδητοποιεί πως να συνδυάζει καλύτερα τις διάφορες ικανότητες του ανάλογα την περίπτωση.

  Τι μορφές μάχης υπάρχουν στην Arena?
  Ένας παίκτης μπορεί να αναμετρηθεί με έναν άλλον ένας προς έναν. Επίσης μπορούν ανά ζευγάρια 2 vs 2 ή και σε ομάδες 4 vs 4. Στις ομαδικές μάχες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να είναι η ομάδα συντονισμένη και ο καθένας να ξέρει τον ρόλο του. Και ναι θα υπάρξουν tournaments.


  Στρατηγική για την μάχη στην Arena

  Κερδίζει ο χαρακτήρας με το μεγαλύτερο επίπεδο?
  OXI. Σημαντικότερο ρόλο παίζει ποιος παίκτης ξέρει καλύτερα να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και να γνωρίζει τις δυνάμεις και αδυναμίες του αντιπάλου. Δεύτερο πιο σημαντικό ρόλο είναι η επιλογή που έχει κάνει στις δυνάμεις του και το πως έχει δομήσει τον χαρακτήρα του. Τρίτο θα έπαιζε το πόσο σπάνιες δυνάμεις έχει ανακαλύψει και τέλος πλέον το επίπεδο.

  Τι σημαίνει πως έχει δομήσει τον χαρακτήρα του?
  Κάθε χαρακτήρας εφόσον αποφασίσει το μονοπάτι του έχει να επιλέξει πια από τα τέσσερα skill του μονοπατιού του θα επιλέξει. Κάθε ένα και ο συνδυασμός αυτών θα καθορίσει τι δυνάμεις θα έχει. Έτσι για παράδειγμα ο Elementalist ο οποίος επιλέγει να ανεβάσει τα skill της Φωτιάς και της Γης θα μπορεί να ανακαλύψει δυνάμεις επιθετικές με Μάγμα. Ο χαρακτήρας αυτός θα πρέπει να παίζει πιο επιθετικά καθώς αυτό θα είναι το δυνατό του σημείο.

  Τι σημαίνει πως έχει επιλέξει τις δυνάμεις του?
  Ο κάθε χαρακτήρας σε κάθε επίπεδο ανακαλύπτει πολλές διαφορετικές δυνάμεις. Η ώρα της μάχης όμως δεν είναι ώρα για να ψάχνει κάποιος μια μεγάλη λίστα με επιλογές. Είναι η ώρα της έντασης και των γρήγορων αποφάσεων. Ο παίκτης πριν από κάθε μάχη έχει επιλέξει ποιες έξι δυνάμεις θα είναι άμεσα προσβάσιμες σε αυτών από όλες που γνωρίζει και πολεμάει με αυτές τις έξι. Η έξυπνη επιλογή αυτών πιθανότατα του χαρίζει την νίκη.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιαν 17, 2020 8:06 am